polne bolesti ordinacije

Gonoreja

Gonoreja (Triper, Kapavac) je veoma česta bakterijska polna infekcija. Ako se ne shvati ozbiljno, može imati za posledicu sterilitet.

 1. Gonoreja
 2. Gonoreja Prenošenje
 3. Gonoreja Simptomi
 4. Dijagnoza
 5. Lečenje Gonoreje

  Gonoreja

  Ponekad se gonoreja pogrešno dijagnostikuje kao hlamidija, zbog sličnih simptoma. Uzrokuje je bakterija gonokoka, tj. Neisseria gonorrhoeae koja živi u polnim organima, uključujući i uretru i reproduktivni trakt i kod muškarca i kod žene.

  Statistike

  Gonoreja ima jako velik procenat novih infekcija. U Americi statistike beleže skoro million novih infekcija ovom bolešću svake godine. Najviše su pogođeni mlađi odrasli i tinejdžeri, zbog povećanog promiskuiteta, tj. čestog menjanja seksualnih partnera.

  Gonoreja prenošenje

  Kao i većina polnih bolesti i polnih infekcija, prenosi se putem seksualnog kontakta, tj. polnog odnosa. U obzir dolazi kontakt sa penisom, vaginom, anusom (analnim otvorom), pa čak i ustima i grlom. Vrlo lako se prenosi od jedne osobe drugoj, što je razlog zašto triper ima tako visok procenat novozaraženih. Nažalost, nove varijacije bakterije koja izaziva triper postaju teže za lečenje, budući da se adaptiraju i postaju imune na antibiotike.

  Gonoreja Simptomi

  Simptomi gonoreje su generalno blagi ili skoro neprimetni. Kada postoje simptomi, oni se obično javljaju između 5 i 30 dana nakon odnosa sa zaraženom osobom i malo se razlikuju kod mušaraca i kod žene. S obzirom da bakterija tripera prebiva u seksualnim organima i u grlu, ovo su glavna mesta na kojima se javljaju simptomi gonoreje tj. tripera.

  Triper simptomi kod muškaraca su:

  • Osećaj pečenja prilikom mokrenja.
  • Žućkasti sekret, iscedak, tečnost iz penisa.
  • Bolni ili otečeni testisi.
  • Bol u grlu.

  Triper simptomi kod žena su:

  • Osećaj pečenja prilikom uriniranja, mokrenja.
  • Žućkasti sekret ili iscedak iz vagine.
  • Krvarenje vagine.
  • Bolna velika nužda.

  U području anusa, gonoreja kod muškaraca ima iste simptome kao i kod žena:

  • Svrab i osećaj pečenja
  • Žućkasti sekret.
  • Krvarenje.

  Dijagnoza

  Dijagnozu bolesti triper može postaviti doktor u javnoj zdravstvenoj ustanovi ili od strane vašeg porodičnog lekara. Prvo, doktor će sa vama diskutovati da li su kod vas zastupljeni simptomi gonoreje i moguće situacije kada je moglo doći do zaraze. Postoje tri metode uz pomoć kojih se može raditi test na triper, tj. koje utvrđuju prisustvo bakterije gonokoka ili kako se stručno nazivaju Neisseria gonorrhoeae. Oni uključuju uzimanje kulture, bojenje po Gramu i ELISA testiranje.

  Uzimanje Kulture

  Kultura sekreta iz inficiranog područja je najčešći način za testiranje pacijenata bilo da imaju ili nemaju simptome. Pamučnim brisom se skuplja dovoljna količina uzorka za kulturu. Uzorak se inkubira do dva dana, čime se bakteriji daje dovoljno vremena za razmnožavanje, kako bi se precizno identifikovala. Ovaj test je 100% precizan.

  Bojenje po Gramu

  Test bojenjem po Gramu, Metoda bojenja po Gramu ili jednostavno bojenje po Gramu je preciznije da se dijagnostikuje gonoreja kod muškaraca nego kod žena. Za ovaj test, neophodno je uzeti malo gnoja iz inficirane oblasti, staviti na slajd, obojiti ga specijalnom bojom i ispitati pod mikroskopom kako bi se proverilo prisustvo gonokoka. Prednost ovog testa je da se rezultati mogu dobiti veoma brzo. S obzirom da se zahteva da doktor ili tehničar bude u stanju da prepozna i precizno identifikuje bakteriju, gledanjem ispod mikroskopa, ovo testiranje je 70% tačno. S obzirom na to, jedna od ostalih metoda će se verovatno koristiti da se potvrdi dijagnoza koja je postavljena ovim testom.

  ELISA test

  ELISA testiranje (enzyme-linked immunosorbent assay), važi za veoma brz i osteljiv test kada je u pitanju gonoreja (kapavac). Mnogo je osetljiviji od Gramovog testa i prikladniji je za izvedbu od uzimanja kulture, koji zahteva transport i skladištenje uzoraka.

  Kada pacijent sumnja da je bio izložen bolesti triper, ili ako su prisutni simptomi tripera, on ili ona može posetiti svog lekara ili se obratiti bilo kojoj specijalizovanoj ustanovi za pomoć. Muškarci koji imaju komplikaciju mogu biti poslati kod urologa. Žene mogu konsultovati i ginekologa ukoliko bude potrebno. Postoje i doktori za infektivne bolesti, koje uključuju polno prenosive bolesti.

  Lečenje gonoreje

  Lečenje gonoreje je uglavnom prilično jednostavno. Nakon testiranja, vaš doktor će vam prepisati antibiotik koji će nakon izvesnog vremena učiniti da se organizam očisti od infekcije. Gonoreja je ranijih godina lakše lečena nego sada, s obzirom da je bakterija počela da se prilagođava i postala otpornija na dejstvo određenih antibiotika. Pre nego počnete da uzimate lekove, pažljivo pročitajte uputstvo i ispratite ga do kraja i u potpunosti precizno.

  Imajte u vidu da kada jednom preležite triper, to ne znači da ste ga jednom zauvek preležali. Triper možete lako dobiti ponovo ako dođete u kontakt sa zaraženom osobom, a drugi put lečenje tripera je teže nego prvi put.

  Zašto je lečenje gonoreje obavezno?

  Ako se ne leči, kod žene se može razviti bolest upale karlice, koju ima više od jednog miliona Amerikanki danas, iako ne znaju da je imaju i iako nemaju nikakve simptome. Opet pričamo o Amerikanci zato što za njih imamo statistike, a za nas nemamo. Ukoliko simptomi postoje, to su bol u stomaku i temperatura sa drhtavicom (groznica). Ukoliko se ne leči, ova bolest može oštetiti kanale materice (uterine tube), a posledica može da bude sterilitet.

  Kod muškaraca, gonoreja može izazvati epididimis. Ovo je bolna bolest, usled koje testisi otiču, a posledica može da bude sterilnost, tj. neplodnost.

  Izvor: Answers

  { 179 comments… read them below or add one }

  adis June 8, 2015 at 7:53 pm

  imam sina od 3 godine kada mokri tesko se mokri nateze se kao na velikoj nuzdi…sad sam premijetio da bijelo u bolnom organu ko mlijeko ali zgusnuto ko sir a primijetijo sam u mokraci ,nekad je bijela nekad zuta nekad ko zelekasta tako nekad se cuje a nekad ne,.sta moze biti.molim vas brz odgovor.

  Reply

  drbojic June 12, 2015 at 11:26 am

  javite se pedijatru, mora da se vidi da li je u pitanju infekcija

  lejla June 6, 2015 at 4:09 am

  Postovanje,molim vas da mi odgovorite na pitanje,jer zaista sam zabrinuta..Moj decko ima problema neznam u cemu je problem,ucestalo mokrenje i jako pecenje,neke tackice na polnom organu..i bijela sluz koja izlazi svako malo iz polnog organa to ga uzasno boli ja zaista neznam o cemu se radi..bojim se iskreno da nema triper.ja nemam problema s tim,ali se bojim da ne posumnja u mene..molim vas recite nam kako da rijesimo taj problem koje antibiotike treba da pije?on ne zeli da ide ljekaru…recite sta da kupimo u ljekarnoj?

  Reply

  drbojic June 9, 2015 at 2:00 pm

  ne mogu se davati saveti napamet, Mora se javiti lekaru koji će mu prepisati terapiju

  Nikola May 18, 2015 at 2:52 pm

  Juče ujutru sam imao peckanje pri mokrenju.
  Preko dana ga nije bilo, a uveče se opet pojavilo.
  Jutros me je boleo stomak u donjem delu, i primetio sam kako sekret izlazi iz mog penisa.Molim vas, recite mi, jeliu pitanju neka bolest?

  Reply

  drbojic May 20, 2015 at 2:40 pm

  može biti da je u pitanju infekcija

  marko April 24, 2015 at 2:11 pm

  Pozdrav, imam ponekad bolove u testisu desnom, msm da kao nekad otekne, to traje vec 3-4 meseca..mislio sam da je bruh jer sam ga ranije imao. Sad mi se pojavilo na glavicu kao neki beli plihovi, nekad su tu nekad ne. Nista mi ne curi, ne pecka.. Sta bi moglo biti, sta dalje da radim kome da se obratim?

  Reply

  drbojic May 20, 2015 at 2:41 pm

  najbolje bi bilo da se javite dermatovenerologu ili urologu

  Nevena April 18, 2015 at 9:33 pm

  Hitno mi treba savet. Moj decko ima neke crvene tackice po svom penisu. I to mu se pojavilo kako on kaze prvi put kada smo imali sexualni odnosprvi put u toku menstruacije. Posle je proslo i sada zadnja dva puta mu je isto izaslo,cak ga malo svrbi i kao da je malo otekao. Sta je u pitanju?

  Reply

  drbojic April 22, 2015 at 4:14 pm

  Ukoliko traju tegobe najbolje bi bilo da se javi dermatovenerologu

  Vlada January 22, 2015 at 3:08 pm

  Zdravo imao sam sexualni odnos sa sad bivsom devojkom pre oko 30 dana. Posle 5-7 dana krenuo je svrab oko glavica penisa, a kasnije i peckanje na kraju mokracnog kanala kad vrsim nuzdu,tokom vremena sam primetio da mi neka vodica curi iz penisa, citao sam vas clanak ali nemam otecene i bolne testise. Da li je u pitanju Gonoreja ili nesto drugo i da li trreba hitno da se javim dokroru posto sve to traje vec oko 30 dana.

  Reply

  drbojic April 22, 2015 at 4:13 pm

  najbolje je da se odmah javite lekaru.

  Marko January 18, 2015 at 2:30 pm

  Vec neko vreme, sigurno tri-cetiri meseca, mi se svaki put nakon velike nuzde pojave dve-tri belicaste kapljice na vrhu penisa. One nisu neprijatnog mirisa, a bolove pri mokrenju i u testisima nemam, ako izuzmem da jednom u 4-5 meseci osetim bol u predelu testisa koji brzo prodje. Oko godinu dana nisam menjao partnerku. Imam li razloga za brigu i sta bi to moglo da bude?

  Mozda zvuci smesno, ali ono sto sam takodje primetio je da mi u poslednje vreme nakon mokrenja uvek nekoliko kapljica ukvasi ves, a to se ranije nije desavalo. Sada to ne mogu da izbegnem.

  Reply

  drbojic January 22, 2015 at 3:03 pm

  u pitnju je najverovanije upala mokraćnog kanala. Šta je tačno u pitanju može se reći tek posle pregleda

  Marin October 14, 2014 at 11:39 pm

  Pozdrav,moj je problem slijedeci!Imam curu,skupa smo 1 godinu,i uvijek smo imali spolne odnose bez zastite,i najednom me je pocelo peckati i izlazit zuti iscjedak iz penisa,i nakon nekoga vremena napravio mi se abces u promjeru od 2 cm i to je puklo,degeniro se gnoj i sada mora zarasti,medjutim,zuti iscjedak i dalje izlazi iz spolovila,ali samo kada se ujutro probudim pa idem mokrit,nista me ne boli,ne pecka me nista,rana zacjeljuje polako,ali i dalje curi taj iscjedak.Pio sam Klavocin od 1gram 14 dana,a urolog mi je rekao na zadnjem pregledu “STO SE TICE UROLOSKE STRANE SVE JE U REDU” !!
  Pa sada ni sam ne znam sta mi je cinit
  i da,povadio nalaze,urin,urino kulturu,kks,sve je uredno
  lijep pozdrav :)

  Reply

  drbojic November 5, 2014 at 12:44 pm

  posle infekcije još neko vreme može biti isdekda. Ukoliko se bude duže trajalo i budete imali tegobe javite se lekaru ponovo

  ivan October 8, 2014 at 2:37 pm

  Koji se antibiotici prepisuju za uretralnu gonoreju kod muskarca?

  Reply

  sreten October 1, 2014 at 1:42 pm

  molim vas odg. mi ,iz penisa mi izlazi nekad zuta nekad bela vodica,pecka me pri mokrenju,i bole me bubrezi,ne smrdi i ne boli me grlo sta moze biti?hvala unapred.

  Reply

  drbojic October 8, 2014 at 1:17 pm

  verovatno je u pitanju infekcija. Javite se lekaru

  boban September 8, 2014 at 4:51 pm

  Pozdrav, imao sam sex sa zastitom sa jednom devojkom pre pola meseca, u toku sexa smo se ljubili, imam jedan problematican zub, a u zadnjih nedelju dana imam svrab na vrhu glavica, nemam peckanje tokom mokrenja, za sad ne vidim ni iscedak, sta bi moglo biti? Posto sam ovih dana malo prehladjen mokrsca mi je zuckasta nije jako tamna…

  Reply

  drbojic November 5, 2014 at 12:46 pm

  pitanje je prilično nejasno

  Beko September 5, 2014 at 10:14 am

  Da li se gonoreja dobiva iskljucivo tokom promena sexualnih partnera ili postoji i neki drugi nacin dobivanja ove bolesti?

  Reply

  drbojic October 8, 2014 at 1:18 pm

  isključivo polno prenosiva bolest

  Miroslav August 15, 2014 at 9:15 am

  Zdravo,jedno pitanje pre dve godinee sam imao gonoreju koju sam lecio inekcijama i antibioticima pod nadzorom urologa,medjutim ponovo mi se pojavljuju simptomimi oticanje grla ,bela tecnost,svrab itd. Kako sam sa istom devojkom vec 7meseci da li je moguce da mi zbog pada imunog sistema sam organizam vraca taj problem ILI ksko to vec ide..????unapred zahvalan.

  Reply

  drbojic September 2, 2014 at 3:08 pm

  Gonoreja je bolest koja se leči, tako da se preoblem ne može vratiti, već samo možete je ponovo dobiti. Mioguće da nije gonokok već neka druga infekcija.

  Marko August 9, 2014 at 11:11 pm

  Pozdrav, imao sam Gonoreju (triper), i urolog mi je prepisao injekciju i antibiotike da pijem, zavrsio sam sa terapijom, pa me zanima da li bih mogao nastaviti sa odnosima sa svojom partnerkom, bez straha da cu joj preneti ista? Unapred hvala.

  Reply

  drbojic September 2, 2014 at 3:09 pm

  Sačekajte oko 7 dana po prestanku terapije i posle možete nastaviti sa normalnim životom

  Velimir August 6, 2014 at 6:54 am

  Ispod glavica mi se pojvila kao ranica, i naduveno ispod samo sa jedne strane. Pocinje i da me pecka pri mokrenju.Boli me kada spustim kozicu. Ja sam u americi pa mi je malo teže da odem kod lekara, sta bih to moglo da bude? Unapred hvala.

  Reply

  drbojic September 2, 2014 at 3:10 pm

  ipak je potrebno da to vidi lekar

  Speedy June 22, 2014 at 10:31 pm

  Nakon orgazma mozda 2-3 minuta posle, izadje mi kap kao sperme ili sta vec, ne pece me nista niti smrdi, da li je to normalno? To mi je vec duze vreme, da li su to simptomi tripera?

  Reply

  drbojic August 26, 2014 at 2:55 pm

  semena tečnost može spontano da izlazi.

  Alphatrione May 27, 2014 at 5:48 pm

  Nadam se da ste na kraju mislili da moze izazvati epididimitis, jer je epididimis deo muskog reporduktivnog sistema koji svi vec imamo.

  Reply

  hibernian May 14, 2014 at 3:08 pm

  da li je prvi simptom bol u grlu?

  Reply

  drbojic May 26, 2014 at 12:04 pm

  nije

  Milos February 13, 2014 at 7:14 am

  POMOC.. Posle odnosa sa nekom nepoznatom devojkom na glavicu su mi se pojavile sitne tackice kao sitne bradavice tako mi izgleda svrbi me i smrdi mnogo,sta to moze biti i da li je opasno?

  Reply

  drbojic March 6, 2014 at 12:15 pm

  O čemu se radi može reći lekar tek kada vas pogleda.

  Helena February 12, 2014 at 11:31 pm

  Moj decko ima neku polnu bolest -prica da oseca neprijatan miris i iscedak i peckanje pri mokrenju,tu je uvek prezervativ,a vec dugo smislja razloge,kako bi izbego. Ali sam oralno,znate vec. I posle 3 dana ja imam infekciju u ustima. Ja bih odmah uzela panclave2x,dok docekam termin kod moje dr.?

  Reply

  drbojic March 6, 2014 at 12:16 pm

  Najbolje je ipak da sačekate termin kod svog doktora. Nije preporučljivo lečiti se na svoju ruku

  Peconi Nadjoni February 2, 2014 at 10:39 pm

  Imam podlive na penisu muku mucim vec danima sa njim. Kada devojku pocnem oralno da zadovoljavam primetio sam da u poslednje vreme ima crvenilo koje postaje sve vece iz dana u dan. Da li neko zna o cemu se radi sramota me je da odem kod doktora?

  Reply

  drbojic February 10, 2014 at 1:53 pm

  Sramota nije razlog da se ne ode kod lekara.

  lampas January 13, 2014 at 8:33 pm

  da li je moguce dobiti gonoreju ako nisam ima polni odnos, ali smo oboje bili bez odjece a ona mi je sjedjela u krilu i po malo trljala o penis….. nakon toga, sjutra dan su mi se pojavile crvene tackice na glavicu penisa, ja sam to odmah isprao alkoholom, ali je to crvenilo postalo vece. mayao sam nekim antibakterijskim kremama i stavljao djeciji puder….. evo nakon nedelju dana, jedva se poznaje blijedo crvenilo ( gubi se) na mjestu gdje su bile tackice…… da li je to neka polna bolest ili nesto drugo……molim vas odgovorite mi……

  Reply

  drbojic February 10, 2014 at 1:57 pm

  kožica može da se upali i od trenja. nemojte ispirati alkoholom, može dodatno da se koža upali.

  aleksandar January 4, 2014 at 12:49 pm

  ja sam imao odnose sa devojkom pre 1-2 dana u zadnjem odnosu vagina joj je bila suva,verovatno zato sto je u nemopauzi i mi smo probali da imam odnos bez obzira na to sto je vagina bila suva,cim smo probali odmah smo prekinuli jer je nju bolela vagina a mene je boleo penis,dva dana posle toga mene je boleo penis i imam sada neko crvenilo po njemu i neke cudne sitne ogrebotine i veoma mi je suv i imao sam po njemu nesto belo i smrdelo je,o cemu se radi sta mi se desava ??

  Reply

  milek December 30, 2013 at 5:44 pm

  Zdravo!
  Nekada mi posle mokrenja ne stalno, osjeti se neki smrad i peckanje na glaviću, da li je to možda zbog neke hrane ima pojačan miris?

  Reply

  Toj December 24, 2013 at 5:47 am

  Ima dva dana kako me pece doj uriniram,a isto zaprimetio sam i neku zoltu tecnot…Dali se mozda radi za gonoreju?

  Reply

  ivica December 22, 2013 at 8:30 am

  Молим за савет. Имам повремено бол у стомаку,лош мирис у делу полног органа,тамно жуту мокраћу лошег мириса,мали бол приликом мокрења,бело цурење из полног органа,столицу лошег мириса и гасове,осећам и мали бол у vratnom делу жлезди. Незнам шта је упитању,плашим се да није хив вирус. Ишао сам код лекара али ми није ништа рекао. Тек после нове године могу да урадим тест на хив. Молим за савет и хвала.

  Reply

  drbojic August 26, 2014 at 3:01 pm

  hiv ne daje takve simptome

  Marina November 21, 2013 at 6:40 pm

  Vec godinama ,zapravo 6 , na gacama primecujem tecnost belu zutu ili braon . Neprijatnog je mirisa . Nosila sam urin i posecivala ginekologe . Naime jedno vreme imala sam vaginalitis i kao sad je izlecen a nema promene . Gace su mi non stop mokre cak i kada nosim ulozak kako se ne bih osecala …Nisam to dobila putem polnih odnosa jel u vreme kada mi je to pocelo ,u osnovnoj skoli ,nisam jos imala odnose . POMOZITE MOLIM VAS! hvala

  Reply

  drbojic August 26, 2014 at 2:57 pm

  morate se obratiti ginekologu

  adis November 19, 2013 at 11:55 pm

  pozdrav
  ja vec duye vreme imam neke bolove na glavicu dok vrsim veliku nuzdu tece mi nesto kao gnjoj bijelo i onda me boli i pece nakon nekoliko minuta prestane i opet sve normalno a naj vise mi se desava kad vrsim nuzdu veliku zanima me staje :)

  Reply

  đorđe November 14, 2013 at 4:31 pm

  mene samo pece kad obavljam malu nuzdu ne curi mi nikakvi gnoj ni nista samo neki svrab ali i to polako nestaje..zanima me sta mi je sa pišom??

  Reply

  nik. October 14, 2013 at 9:08 pm

  cao ljudi… imam problem tj.ne znam sta je iz mokracnog kanala mi curi kao da je gnoj al me ne svrbi prilikok mokrenja ama bas nista samo mi se pojavljuje kao gnoj iz mokracnog kanala al vrlo malo tako da ne znam sta je u piranju… hvala unapred

  Reply

  drbojic August 26, 2014 at 2:58 pm

  upala jeste, ali o čemu se tačno radi odlučiće će lekar koji vas bude pregledao

  alex October 8, 2013 at 11:52 pm

  imam problem kad svrsim pojavi se ko ispucala koza na glavicu sta to znaci bojim se jako javite mi sto pre :(

  Reply

  milos October 3, 2013 at 3:01 am

  dali moze neko da mi objasni sta mi se desava jel sam strasno uplasen.a strah me se javiti lekaru.pre godinu dana sam imao odnos sa devojkom i imao sam iscedak iz penisa zuckaste boje to je trajalo 3 dana i prestalo tako sto sam isprao penis domacom rakijom.a sad trenutno osecam skroz blagi svrab na vrhu glavica i bolove iznad penisa???unapred hvala.

  Reply

  dare September 19, 2013 at 8:22 am

  osecam svrab i pojavila se neka bela tecnost,o cemu se radi…

  Reply

  Darko May 14, 2013 at 10:59 pm

  Vec dva meseca tece mi po malo gnoj sa penisa I stidim se da odem kod lekara.A od danas osecam I bol na jaja.
  Sta me savetujete?

  Reply

  polnebolesti May 18, 2013 at 11:59 pm

  Savetujemo vam da bez odlaganja posetite lekara.

  Nikola September 14, 2012 at 10:49 am

  Pozdrav
  Mene zanima sta to moze da bude kad imam curenje neke bele tecnosti iz penisa a pritom obicno kad mokrim pecka me u gadnom sam tripu nmg da spavam nocima. Mene zanima samo sta je to ako neko od vas zna ili da idem kod lekara.

  Reply

  lily April 27, 2013 at 3:57 pm

  Boli li te grlo?Ako te pored peckanja u penisu boli i grlo,to bi mogla biti gonoreja,ali nista ne brini. Ona je veoma lako izljeciva.Obavezno idi ljekaru,jer mnoge polne bolesti imaju slicne simptome,pa je cesto tesko odrediti bolest.I zbog toga,kada odes ljekaru,DETALJNO mu opisi simptome. ;)

  Pozdrav!

  zabrinut July 16, 2012 at 3:29 am

  Pitanje
  Pojavile su mi se crvene tackice po penisu jedno vece posle kontakta sa nepoznatom devojkom. otisao sam kod lekara i dao mi je kremu triderm i uzeo bris i rekli su mi da nije nista i tackice su se bile povukle. Par dana kasnije se javio svrab u mokracnom kanalu u pradelu glavica tako da sam opet otisao kod lekara radili su mi briseve i rekli su mi da nemam polno prenosivu bolest da pijem puno tecnosti i cajeva da imam povecan nivo bakterija u mokracnom kanalu i da ce proci (nisu rekli kojih bakterija). Kako se svrab nastavio otisao sam kod privatnog urologa koji mi je rekao da se uzalud bojim da nije nista i uzeo bris uretre testirao me je na ureaplazme mikoplazme i hlamide i sve je bilo negativno i rekao mi je da pijem Hemomycin 6 tableta(jedanput 4 i posle 4 dana jos preostale 2). Dok sam pio lekove par dana sve je krenulo na bolje a kada se terapija zavrsila svrab se vratio, otisao sam kod lekara opste prakse vadio krv dao urin i urino kulturu i sve je opet bilo kako treba. Poslali su me kod nefrologa koji mi je rekao da sam se ja samo uplasio da ne moze biti nista i da ce proci. Zanima me na sta sve rade testove kod lekara na polno prenosive bolesti kada uzimaju bris uretre i da li tada rade test na triper. Danas 3 meseca posto sam krenuo po lekarima uveravaju me da mi nije nista a ja i dalje imam velike probleme. Svrab nesto ispod glavica u mokracnom kanalu, blag sekret i sve to prestaje samo u trenutku mokrenja. Devojka sa kojom sam imao kontakt me je dodirnula rukom preko kondoma dok sam ja stavio ruku u njenu vaginu tako da me zanima da li je to dovoljan kontakt za dobijanje neke polno prenosive bolesti. Zanima me da li urolog moze da radi test na triper i sta jos mogu da uradim i koliko posle kontakta mogu da se testiram. Lekari me uveravaju da je sve uredu, medjutim ja nikada nisam imao nikakve probleme ranije i sve je krenulo posle kontakta sa tom devojkom. Problem nikako da prestane a svi lekari mi daju savete samo da pijem cajeve i uopste puno tecnosti a nista mi nije bolje mesecima vec!!! Inace ne menjam partnere i bio sam u dugogodisnjoj vezi. Molim vas odgovorite. Unapred zahvalan

  Reply

  donito April 27, 2013 at 4:03 pm

  Obrati paznju na sifilis. :\

  Nighornet July 15, 2012 at 12:08 pm

  Pitanje imao sam odnos prije četiri dana osjećam lagano peckanje prilikom uriniranja sad su se pojavile neke crvene točkice na glaviću moja cura voli prakticirat analni sex dali sam pokupio neku bakteriju ili je to normalno nema iscjetka unaprijed hvala na odgovoru

  Reply

  Ivica July 10, 2012 at 12:48 am

  pozdrav
  Imam vec 1 mesec svrab na polnom organu i neke plikove,koliko sam uspeo dobro da razumem po textu koji stoji ovde to je triper,jel postoji nekako da se sam izleci ili se mora javiti doktoru???

  Reply

  Bojaaan June 9, 2012 at 9:39 am

  Pozdrav.imam blag svrab od glavica pa nadole ,pre nedelju dana sam imao odnos i pojavile su mi se neke sitne crvene mrlje koje su nestale posle jednog dana…ujutru sam se probudio i neki providan sekret je cureo uplasio sam se da nije triper ne znam…

  Reply

  anonimna May 30, 2012 at 3:48 am

  molim vas recite mi koje antibiotike da kupim za triper…

  Reply

  Stefan May 29, 2012 at 11:32 am

  Pozdrav,

  U protekla 3 dana osecam neko peckanje prilikom mokrenja ali nemam nikakav iscedak, sve je znaci normalno sto se toga tice. E sad problem je u sledecem. Devojka s kojom sam imao odnos mi je nadavno rekla da ju je kontaktirao neki bivsi decko da je kritikuje kako mu je prenela taj triper.. i ona je otisla u privatnu kliniku da uradi bris medjutim tu nisu nasli nista od tog tripera ali neku bakterijicu jesu i kazu da ona nije prenosiva, ja ne znam o kojoj je rec.. ali.. Sada se zapitam da li sam se mozda ja prehladio, mada ovako nesto mi se skoro nije desilo da dok mokrim da me pece, dok spavam osetim s vremena na vreme ne prijatan osecaj na kratko, tup neki bol, ne moze da se opise da li je tu opuste bol, nekakav svrab, peckanje itd.. Zanima me kako se radi bris kod muskarca i da li je to bolno ? Pozdrav i unapred hvala.

  Reply

  kalahan May 28, 2012 at 12:34 am

  dobio sam nedavno triper i zanima me koliko se to dugo lijeeci isao sam kod doktora i dobio inekcije i tablete koje sam ispio i nakon 7 dana imam inekciju opet zanima me koliko to lijecenje traje dugo jer strasno se bojim nisam nikad imao takva iskustvab hvala

  Reply

  vlajka May 27, 2012 at 9:46 pm

  nekako sam se zarazila triperom. dali neko moze da mi objasni na koji sam nacin mogla da se zarazim, sem preko polnog odnosa?

  Reply

  Aleksandar May 26, 2012 at 12:22 am

  Hteo sam da vas pitam,imao sam odnos sa bivsem narkomanom,to je bilo samo oralni sex dali je moguce da se dopije neka bolest,a pred toga je rekla da je sve ok sa njom,da je cista

  Reply

  trajko April 27, 2012 at 4:08 pm

  imam curenje iz penisa,tj neki beli sekret. Sta da radim?

  Reply

  anonimus April 23, 2012 at 12:40 pm

  Dobio sam triper pre 4 godine, doktorka mi je dala uput za laboratoriju na bris uretre na hlamidiju, bio je negativan, otisao sam kod dermatovenerologa,poslao me da odradim jos neke laboratorijske nalaze bris glansa, i tu je bilo potvrdjeno da je triper/gonoreja.. posle sam odneo nalaze kod doktora i prepisao mi je DOVICIN da pijem, tako sam i uradio sve je bilo u redu, beli sekret je prestao da curi i peckanje je prestalo..medjutim posle godinu ipo dana,ponovo je pojavio neki sekret da izlazi iz penisa,uzeo sam opet dovicin na svoju ruku,prestalo je…ijkk sada nakon 2 godine, svaki drugi treci dan osetim blago peckanje pri
  mokrenju i ponekad u mokraci se pojavi bela tecnost.. inace sa devjkom spavam redovno,vec godinu ipo,ona nema nista..ne znam da li da pijem vise tecnosti,caja…ako neko ima neki neki savet, bio bih zahvalan. Pozdrav.

  Reply

  ivana ivin April 29, 2012 at 11:11 pm

  jednostavno. testiraj se opet. to ce trajati par dana i za to vreme se treba suzdrzavati od odnosa ma koliko to moze tesko da padne. bolje da znas nego da se pitas. NIKADA NE UZIMAJ LEKOVE NA SVOJU RUKU! postoji zasto lekari provode godine i godine uceci. pojedini antibiotici koji se piju bespotrebno mogu da izazovu veoma negativne posledice.

  sofija April 22, 2012 at 2:08 pm

  koliko se dugo leci ova bolest

  Reply

  AFRODITA March 28, 2012 at 10:59 am

  Da li imam gonoreju,ako mi je ima decko,a ako sam ja nevina(probali sex,bez kondoma,ali himen nije probijen…)?Kako da utvrdim?Koliko je to opasno po mene?

  Reply

  ivana ivin April 29, 2012 at 11:13 pm

  velika je mogucnost. ukoliko je to bilo u skorije vreme obican test ce je potvrditi a terapija je jednostavna. poseti svog ginekologa i ispricaj mu svoj problem. nije nista strasno…

  Sreckoo79 January 31, 2012 at 7:14 am

  Cao Narode. Zna li ko sto o streptococcus agalactiae . unapred hvala

  Reply

  ivana ivin April 29, 2012 at 11:16 pm

  da. normalno streptococcus se pojavljuje u ustima. moze se pokupiti u vidu urinarne infekcije tokom oralnog seksa. nedelju dana antibiotika po antibiogramu je sve sto je potrebno za lecenje.

  lola January 7, 2012 at 3:51 pm

  imala sam odnose sa deckom zadnji put 25.nov i 20.dec sam radila PAPA test kod svog ginekologa i bio je skroz uredu. medjutim, moj vec sada bivsi decko je,kaze,bio kod urologa koji mu je rekao da ima neku infekciju koja se prenosi polnim putem (bol dok mokri i sekret) i rekao je meni da proverim,a ja znam da sam tada radila test koji je bio super,a on pokazuje i najmanje moguce bakterije..i jos kaze da nije spavao sa nekom drugom posle..ja nemam simptoma,vec samo sekret koji sam pocela da lijecim vaginaletama i to je sve..da li moram ici ponovo na testiranja? molim odgovorite sto prije jer sam jako zabrinuta! hvala.

  Reply

  ivana ivin April 29, 2012 at 11:15 pm

  da naravno. neke infekcije se sporo razvijaju i ne uhvate prvi put. vaginalni sekret je normalna pojava ako ga ima malo i providan je. sto se decka tice nije neophodno da je to dobio od tebe, postoje i drugi nacini. treba da se proveris zbog sebe

  Leave a Comment