polne bolesti ordinacije

Novi testovi na hlamidiju i gonoreju u okviru sistema BD Viper (TM) LT uskoro na tržištu

16/08/2014

Prema izveštaju Wall Street Žurnala od 28. jula 2014. novi sistem testova na hlamidiju i gonoreju – BD Viper (TM) LT System na putu je da bude u potpunosti odobren za izlazak na tržište od strane Američke administracije za hranu i lekove – FDA.

BD je jedna od vodećih svetskih kompanija koja se bavi medicinskom tehnologijom


BD Viper LT System je nova molekularna platforma pogodna za rad u laboratoriji koja automatizuje rad sa uzorcima tečnosti, izolovanjem nukleinske kiseline, uvećavanje, otkrivanje i prijavljivanje rezultata bez ikakve intervencije korisnika! Ovaj sistem povećava efikasnost u laboratoriji, što znači bržu dostupnost dijagnostičke informacije lekaru, a samim tim efikasnije kontrolisanje stanja pacijenta i to za dve najzastupljenije bakterijske infekcije – hlamidiju i gonoreju. Kao što je poznato od ranije, ukoliko se ne leče, ove dve infekcije mogu dovesti do steriliteta, ektopičke trudnoće i hroničnog bola u predelu male karlice (pelvisa).

Svetska Zdravstvena Organizacija procenjuje da 105.7 miliona novih slučajeva hlamidije i 106.1 miliona gonoreje se dijagnostikuje svake godine, što znači da ih je još više.

Novi BD Viper LT System je napravljen da omogući malim i srednjim laboratorijama visoko-pouzdan sistem detekcije Hlamidije i Gonoreje, sa svih tipova genitalnih uzoraka, korišćenjem automatizovane platforme, lake za upotrebu.

{ 1 comment… read it below or add one }

Biljana Stojanović August 11, 2015 at 1:02 pm

Zainteresovani smo za sve informacije u vezi ove nove metode, pošto, DIF radimo 20 godina.

S poštovanjem,
Biljana

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: