polne bolesti ordinacije

Uklanjanje kondiloma radio talasima

Radiohirurgija je medicinska tehnika u kojoj se tkivo uklanja ili uništava upotrebom električne energije, ali umesto skalpela, radio talasi obavljaju funkciju sečenja tkiva koje treba da se odstrani. Od ostalih metoda uklanjanja kondiloma koje koriste električnu energiju, izdvaja je preciznost i malo oštećenje okolnog tkiva.

  1. Uklanjanje kondiloma radio talasima
  2. Prednosti radiohirurgije

Radiohirurgija je tehnologija, slična laserskoj hirurgiji ili elektrohirurgiji, ali, umesto da koristi svetlosne talase (kao što je slučaj sa laserskom hirurgijom), ili nisko-frekventne talase visoke temperature (kao što je slučaj sa elektrohirurgijom), radiohirurgija koristi visokoenergetske talase niske temperature, čije se frekvence nalaze u radio opsegu (najčešće od 2 do 4MHz), tzv. radio talase.

Uklanjanje kondiloma radio talasima

Uklanjanje kondiloma radio talasima je procedura koja se, ukoliko dermatovenerolog proceni da postoji potreba, može sprovesti u spec. ordinaciji, poliklinici ili bolnici, a koja se sprovodi zahvaljujući radiohirurgiji.

Prednosti skidanja kondiloma radio talasima

Korišćenje talasa niske temperature koje omogućava radiohirurgija, znači da tkivo neće biti sprženo na isti način kao što je slučaj sa elektro-hirugijom. Visoko-energetski radio talasi koji se koriste u radiohirurgiji, mnogo manje prodiru u okolno tkivo (svega 0.02 mm), nego što je slučaj sa CO2 laserom (0.5 mm), Holmium laserom (0.05 mm), ili elektrohirurškim aparatima (1.0 mm).

Korist za pacijenta se ogleda u činjenici da je uništenje okolnog tkiva znatno manje (čak 25 puta manje u poređenju sa laserom, odnosno 50 puta manje u poređenju sa elektrohirurgijom). Manje oštećenje okolnog tkiva istovremeno znači mnogo veću preciznost i značajno brži oporavak, manji postoperativni bol i otok, samim tim i manje nelagodnosti.

Jednostavno rečeno, radiotalasna hirurgija je izuzetno precizna metoda za obavljanje intervencije ili hirurškog zahvata, koja manje povređuje okolna tkiva u odnosu na druge tehnologije.

Zarastanje rane je optimalno, nema hirurških konaca i previjanja. Ne ostaju ožiljci!

{ 8 comments… read them below or add one }

Tamara December 10, 2014 at 12:50 pm

Kondilome radiotalasima mozete besplatno ukloniti u bolnici Narodni Front uz uput. Ja sam tako radila, i na intervenciju sam cekala samo par dana. Pre toa sam 4 puta za 4 meseca skidala kondilome privatno, laserom…dala brdo para i zato sam odlucila da odem u bolnicu i pokusam tamo. Nadam se da ce ovog puta biti uspesno.

Reply

ivana November 25, 2013 at 6:54 pm

interesuje me da li se kondilomi mogu pojaviti u vagini a da ne postoji hpv virus u telu?i ako postoji posle ciscenja kondiloma radiotalasima kolike su sanse da se kondilomi vrate?ako neko ima slicno iskustvo ili isto neka mi se obrati volela bih da razmenimo misljenja o tome s obzirom da sam mlada i da zelim i dalje da radjam a pocinje vec da me hvata panika oko svih tih stvari,zato sto znam da imam kondilome a ne znam sta da radim i sta mi je dalje ciniti….

Reply

aninimus May 27, 2014 at 5:29 pm

draga ivana ja sam imala kondilome i to veoma mnogo,doduse bili su vanjski.ako ih i ti imas nemoj puno da cekas i da pustis da ti se nakaleme jer ih zaista bude mnogo.posavjetuj se sa svojim ginekologom i vidi sta ce ti reci.za mene licno radiotalasna terapija je najbolja i najucinkovitija.

zelko April 9, 2012 at 3:09 pm

koliko kosta odstranjivanje kondiloma radiotalasima?

Reply

Cana April 1, 2012 at 3:03 pm

Kolika je cijena otprilike?

Reply

Stanisa January 16, 2012 at 8:48 pm

Koliko kosta odstranjivanje kondiloma radio talasima i gde to moze da se uradi?

Reply

ceca March 27, 2012 at 4:03 pm

jeste li saznali odgovor?

Tamara July 6, 2012 at 3:32 pm

Ja sam radila u Clinicanova, u Beogradu, Visegradska 26, privatna klinika, imala sam ih poprilicno, BOLELO JE toliko da sam umalo stolicu pocepala noktima (do duse, na mene ni jednam anestezija ne reaguje, pa ni ta lokalna), cena je bila 6000 din, i to zato sto mi je radila moja doktorka sa studentske poliklinike, koja tu radi priatno. A u stacionaru rade pod totalnom anestezijom, sto se meni nije dopalo, i to kosta 4000. Sve jedno, proslo je 18 dan i mislim da su mi se opet pojavili, mada jos uvek nisam bila na kontroli, idem za 7 dana pa cemo videti kako stvari stoje. Nadam se da se nisu ipet vratili jer cu im sada stvarno pocepati stolicu.

Leave a Comment