polne bolesti ordinacije

Kako saopštiti simpatiji da imate polno prenosivu infekciju – I deo

27/05/2011

ozbiljno zamisljen kako reci simpatiji da imate polno prenosivu infekciju Vaša polna bolest ne mora da znači kraj vašim izlascima niti kraj vašeg seksualnog života. Evo kako da se izborite sa tim.

Dakle, imate neku od polnih bolesti ili infekcija…šta sada? Za mnoge devojke i momke koji još uvek nisu našli stalnog partnera, polna infekcija može predstavljati veliku smetnju, koja stoji između njih i srodne duše koju pokušavaju da pronađu, a polna infekcija im to ne dozvoljava! Ali – ne mora da bude tako. Da, moraćete da kažete o čemu se radi, ali ne mora da znači da će ih to uplašiti i oterati. Evo kako to da uradite.
Imajte na umu da je moguće da ste inficirani iako nemate nikakve simptome bolesti, tako da ćemo dalje u članku pričati o polnim infekcijama, pošto su one sveobuhvatniji pojam.

Kada treba reći potencijalnom partneru (partnerki) da imate polnu infekciju

Možda najteži deo u vezi života sa polnom infekcijom kao što je herpes ili kondilomi je da bez obzira koliko vodite računa da upražnjavate siguran seks, uvek će postojati rizik da inficirate vašeg partnera. Iz tih razloga, ekspert i savetnik za emotivne odnose Dr Erika Gudstoun insistira da je iskrenost i otvorenost prema osobi sa kojom želite da delite vašu seksualnu intimu, jedini fer i pošten izbor koji možete da donesete.

Međutim, to može da bude varljiva i pomalo nezgodna situacija. Kada je reč o viđanju sa osobom koja vam se dopada, a vi imate polnu infekciju, način na koji ćete to saopštiti postaje svojevrstan čin balansiranja između sukobljenih prioriteta.

Sigurno nećete sebi učiniti bilo kakvu uslugu ako okačite oko vrata natpis sa vašom polnom infekcijom pre nego što ljudi uspeju da vas detaljnije upoznaju, kaže drugi stručnjak i trener za emotivne veze, Veronika Mone. A ako čekate previše dugo, vaš potencijalni partner se, kada sazna, može osećati obmanutim i izmanipulisanim.

Važno je da objavite vašu istinu o polnoj infekcije ranije. “Samo vodite računa da to ne bude jedan od prvih razgovora koji ćete imati .” upozorava Veronika. “Zapamtite, ne želite da kada saopštite to vašoj simpatiji, ona stekne utisak da je to najvažnija stvar koju može da sazna o vama, jer to zaista i nije slučaj. Ako mislite da je to najvažnije što osoba može da sazna o vama, onda morate da razmislite i promenite svoj stav.”

Vi ste osoba, koja ume da voli, oseća i da se raduje. Polna infekcija je samo jedan mali delić vaše realnosti. Pretpostavljam da se slažete.

kako reci simpatiji da imate polnu infekciju Glavni princip, koji Mone preporučuje, je da informišete vašeg partnera pre bilo kakvih oralno-genitalnih seksualnih kontakata, a svakako pre genitalno-genitalnih seksualnih odnosa. Neke polne infekcije se mnogo teže prenose, tako da se možete ljubiti ili stimulisati genitalije bez rizika. Ali čak iako vi znate da je ljubljenje sigurno, vaš partner možda ne zna.

Zato, ako je vaš budući partner neiskusan ili nije informisan o polnoj infekciji,verovatno ćete morati da ga prilično edukujete, tako da je najbolje da iznesete ceo slučaj mnogo pre bilo kakvih intimnih kontakata, kaže Mone.

Ovo je najsigurnija opcija pod bilo kakvim okolnostima. Imajte na umu da iako ste vi sve vreme vodili računa da ne dođete u situaciju da prenesete svom partneru infekciju, vaš partner se i pored toga može osećati obmanuto. Koristite svoj sopstveni sud i greške i budite oprezni.

(Nastaviće se…)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: